2019-01-31

Idol fyller femton år – firar med att besöka helt nya städer

I år är det femtonde säsongen Idol går av stapeln och det firas med en av de största castingturnéerna någonsin, till städer och platser som aldrig tidigare har besökts. Från Boden i norr till Malmö i söder. Allt för att ge så många som möjligt chansen att söka till Idol 2019. Juryn består även i år av stjärnkvartetten Anders Bagge, Nikki Amini, Alexander Kronlund och Kishti Tomita.

Under årets auditionfas kommer Idol, förutom klassiska auditions, även att besöka sju städer för att finkamma Sverige på musiktalanger. Förturnén startar i Boden lördag 9 februari och avslutas i Karlskoga 2 mars. Utöver det kommer auditions att ske i Malmö, Göteborg och Stockholm.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få fira femtonårsjubileum med Idol i år. Det är ett av våra mest engagerande program och vi ser mycket fram emot att upptäcka nya talanger, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol 2019.

Årets jury består av Anders Bagge, Nikki Amini, Alexander Kronlund och Kishti Tomita, precis som föregående säsong.

– Att få sitta i juryn för tionde säsongen är inget annat än ren och skär lycka. Jag ser vansinnigt mycket fram emot ett nytt år med Idol! Säger Anders Bagge.

– Härligt att vår superjury fortsätter även i år. Det borgar för att vi kommer att hitta nya fantastiska tävlanden som kommer att bli nya Idoler, säger Malin Knave.

 

Förturné

Boden 9 feb

Motala 15 feb

Växjö 16 feb

Härnösand 22 feb

Hudiksvall 23 feb

Borlänge 1 mars

Karlskoga 2 mars

 

Audition

Malmö 17 mars

Göteborg 23 mars

Stockholm 31 mars

 

Idol vann en kristall 2018 i kategorin Årets underhållningsprogram.