2019-04-16

Jenny Strömstedt och Daniel Norberg leder Världens viktigaste kväll – och roligaste

Världens viktigaste kväll – och roligaste är TV4 och Unicefs årliga insamlingsgala med målet att inspirera fler till att bli världsföräldrar. Den 1 maj lotsar programledarparet Jenny Strömstedt och Daniel Norberg tittarna genom en kväll av gripande reseberättelser, storslagen musikunderhållning och mycket humor.

Den 1 maj är det åter dags för TV4 och Unicefs stora insamlingsgala för barn – Världens viktigaste kväll – och roligaste. Årets programledarpar Jenny Strömstedt och Daniel Norberg guidar tittarna genom en kväll fylld av humor och allvar med målet att inspirera så många som möjligt att bli världsföräldrar och rädda barns liv.

- Jag vet genom mitt eget engagemang i Unicef att insatserna kan vara skillnad mellan liv och död, men att Unicef också förändrar livsvillkoren för barn världen över på lång sikt. Det känns därför både hedrande, och roligt, att få leda denna kväll. Jag hoppas verkligen att vi lyckas förmedla vilken stor skillnad du kan göra som världsförälder, säger programledare och Unicef-ambassadör Jenny Strömstedt.

Under kvällen kommer tittarna få ta del av starka resor världen över. Konstnären Lars Lerin och hans man Manoel ”Junior” Marques har besökt Madagaskar, ett av världens fattigaste länder, och träffat barn som lider av akut undernäring. Artisten Måns Zelmerlöw har mött barn som både bor och arbetar på gatan i Bolivia, en situation som innebär stora faror och en ständig risk för att utsättas för våld och övergrepp. Programledaren Kristin Kaspersen har rest till Bangladesh för att besöka världens största flyktingläger – nära en miljon rohingyer har flytt dit från Myanmar, och hälften av dem är barn. Artisten Loreen har åkt till Sierra Leone för att träffa barn som får vård för allvarlig undernäring.

Programledaren Daniel Norberg har inför galan besökt Malawi, detta samtidigt som landet drabbades av översvämningar i efterdyningarna av cyklonen Idai.

- Det var på många sätt en ögonöppnare, både på gott och ont. Det är naturligtvis fruktansvärt att se det akuta behovet av hjälp, och att det i första hand är barnen som är drabbade. Samtidigt känns det hoppfullt att få ta del av det arbete som görs för att ge just de här barnen en bättre framtid, säger Daniel Norberg.

För musiken under kvällen står bland andra Laleh, Peter Jöback, Måns Zelmerlöw och Ane Brun tillsammans med Isak Danielson. Också humorstjärnorna i Mumbo Jumbo samt Sissela Kyle och Lotta Tejle sluter upp i kampen för barn över hela världen och bjuder på underhållande komik.

Världens viktigaste kväll – och roligaste sänds direkt från Cirkus i Stockholm den 1 maj klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Om UNICEF

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, arbetar i över 190 länder för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande – både på lång sikt och i katastrofer. Uppgiften är att skapa varaktiga förändringar, inte bara för några barn i en by eller i ett land, utan för alla barn i hela världen. Det handlar om att förverkliga barnkonventionen och se till att alla barn får rent vatten, hälsovård, vaccin, skola, hjälp i katastrofer och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering. De barn som har störst behov får hjälp först, oavsett nationalitet, religion eller landets politiska ledning. Arbetet för barnen finansieras helt av frivilliga bidrag.