2019-03-25

Starkaste säsongen någonsin - här är deltagarna i Biggest loser Sista utvägen

Aldrig förr har så många haft så mycket att kämpa för på samma gång. Deltagarna i den nionde säsongen av Biggest loser har länge kämpat med övervikt och sviktande hälsa. De bär på olika erfarenheter – och olika tungt bagage. Somliga har utsatts för svåra händelser medan andra tampats med tuffa depressioner som utlöst en ohälsosam livsstil. En sak har de alla gemensamt, de kämpar bokstavligen för sina liv. Det är nu eller aldrig, det är sista utvägen.

Programleder gör Anna Brolin, som tillsammans med coacherna Mikael Hollsten och Pischa Strindstedt, Doktor Mikael och dietisten Kristina Andersson, hjälper deltagarna att göra livsviktiga förändringar när det gäller mat och träning.

I Biggest loser Sista utvägen samlas 14 personer på Ekolsunds slott för att tävla i viktnedgång. Med dagliga träningspass, insiktsfulla/insiktsskapande hälsokontroller, utmanande hinderbanor och tuffa tävlingar möter de rejält motstånd sinsemellan. Men de bygger också en stark gemenskap och finner ett ovärderligt stöd hos varandra.
Biggest loser Sista utvägen bjuder på tårar och motgångar, deltävlingar och avsked. Starka viljor och mycket jädrar anamma tar till sist ett fåtal kämpar hela vägen till invägningen på finalen i juni. Där är det den största förloraren av vikt som vinner. Biggest loser är inte vilken tävling som helst, det är en tävling om att vinna livet tillbaka.

– Biggest loser Sista utvägen är verkligen en exceptionellt stark säsong. Aldrig tidigare har våra deltagare checkat in med så tungt mentalt bagage på slottet. I år får vi  följa helt unika personliga resor och otroliga viktminskningar. Allt för att få ett hälsosammare och inte minst - längre – liv. Dessutom är det hela tiden en strid på kniven om att hålla sig kvar på slottet en vecka till. Dom är verkligen hjältar allihopa. säger Gustav Carlsson, exekutiv producent.

Biggest loser Sista utvägen har premiär 8 april och sänds måndagar och tisdagar på TV4 Play samt 21.00 på Sjuan.

Här är deltagarna i Biggest loser Sista utvägen

- Adam Aronsson, 26 år från Oxelösund. Adam jobbar som elevassistent och spelar musik.

- Alexander Berglund, 23 år från Tingsryd. Han jobbar som boendestödjare och gillar datorspel.

- Amanda Pettersson, 20 år från Alby. Amanda jobbar som barista och är intresserad av skönhet.

- Christopher Helm, 26 år från Kristianstad. Christopher jobbar som vaktmästare och spelar innebandy.

- Johan ”Sune” Sundahl, 28 år från Karlskrona. Han jobbar som spelutvecklare och säljare, och gillar amerikansk fotboll.

- Klara Asp, 21 år från Lindome utanför Göteborg. Hon jobbar på Telia och drömmer om att bli polis.

- Lilliann Jacobson Lindblad, 60 år från Svenljunga. Lillian jobbar inom psykiatrin och drömmer om att gå Inkaleden.

- Lisa van Ginhoven, 25 år från Göteborg men bor nu i Umeå. Lisa studerar till gymnasielärare i engelska och svenska. Hon gillar sport.

- Malin Öström, 28 år från Mölndal. Malin jobbar som stewardess på Stena line och älskar att umgås med nära och kära.

- Maria Olsson, 44 år från Gävle. Maria jobbar som jobbcoach och gillar att arrangera event.

- Markus Edlund, 43 år från Myckelgensjö utanför Örnsköldsvik. Markus är entreprenör inom svets och smide.

- Mattias Lag, 44 år från Uppsala. Mattias är affärsutvecklare och handbollstränare. Han älskar kaffe och familjen.

- Simon Ellus, 28 år från Östersund. Simon jobbar som säljare och gillar fotboll.

- Taina Anwar, 34 år från Västerås. Taina jobbar som undersköterska och gillar att läsa.

Förra årets säsong, Biggest loser Starkare tillsammans, sågs i snitt av 392 000 tittare i A3+ på Sjuan och varje episod på TV4 Play hade i snitt 161 610 strömstarter.