2019-01-18

Stockholmspolisen – ny säsong av TV4:s unika dokumentärserie

Den andra säsongen av dokumentärserien Stockholmspolisen följer ett antal poliser i yttre tjänst i distrikten Farsta, Rinkeby, Södermalm, Botkyrka, Solna och City. Arbetsdagarna är utmanande och ofta både påfrestande och skrämmande då tillgången och användandet av illegala vapen har ökat kraftigt de senaste åren. Serien ger en unik inblick i polisens uppsökande verksamhet och i gatulangningsgruppens civila spaningsarbete. Stockholmspolisen har premiär måndagen den 11 februari.

- I år täcker vi en större del av Stockholm city när vi även följer Norrmalmspolisen. Säsong två kommer bjuda på unika inblickar i delar av polisens arbete och programmet är verkligen en temperaturmätare på samhället där gradantalet på flera plan skruvats upp de senaste åren. Det är slående hur våra poliser hela tiden ställs inför komplexa situationer där en dag aldrig är den andra lik, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Stockholmspolisen andra säsong behandlar i tio avsnitt bland annat följande ämnen; narkotika, ett växande skuggsamhälle, problematiken kring ensamkommande barn och ungdomar, vapen, hot och hat i polisens arbetsmiljö och våld i nära relationer.

Stockholm är Sveriges största och mest brottsutsatta stad. I staden finns det cirka 50 kriminella nätverk och av dessa är det cirka 15 nätverk som står för majoriteten av det grova våldet och dödskjutningarna. I Stockholm jobbar cirka 2000 poliser i yttre tjänst och i dokumentärserien Stockholmspolisen får tittarna på nära håll följa deras arbete mot både den organiserade brottsligheten och ständiga vardagsbrott. 

Speaker är Bengt Magnusson.  
Programmet produceras av Alaska Film & TV.

Stockholmspolisen har premiär måndagen den 11 februari klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.