Foto: Tove Risberg

2019-03-06

Succéserien Rebecka Martinsson kommer tillbaka med ny säsong på C More och TV4

Nu står det klart att tittarsuccén Rebecka Martinsson kommer tillbaka med en andra säsong till C More och TV4.

Foto: Tove Risberg. 

Rebecka Martinsson
hade premiär på TV4 2017 och blev snabbt en av kanalens stora succéer. Kriminalserien, som baseras på författaren Åsa Larssons karaktärer i boksviten med samma namn, handlar om advokaten Rebecka Martinsson som återvänder till sitt barndomshem i norr.

Inspelningen av den andra säsongen har just dragit igång i Kiruna med omnejd och pågår fram till sommaren. Säsong 2 väntas ha premiär på C More och TV4 under 2020.

Rollen som Rebecka Martinsson spelas i säsong 2 av Sascha Zacharias som 1996-1998 spelade i TV4-serien Skilda världar innan hon flyttade till Italien 1999 där hon har medverkat i ett stort antal filmer och tv-serier. Sedan hon kom tillbaka till Sverige har hon medverkat i Modus (2015) och Beck (2016). Rollen i Rebecka Martinsson blir hennes första stora huvudroll sedan hon kom tillbaka till Sverige.

- Det känns hedrande att få möjlighet att göra rollen som Rebecka Martinsson. Serien är helt unik och det jag uppskattar allra mest är närheten till det naturliga, som syns i alltifrån skådespeleriet till mask och kostym, men också relationerna, djuren och naturen som vi ser i Rebecka Martinsson. Det är en serie som jag själv vill sitta hemma och titta på och njuta av en kväll, där man själv kan relatera till vad som utspelar sig i det lilla samhället, säger Sascha Zacharias och lägger till:

- Det är en otrolig ynnest att få jobba med den värld och de karaktärer som Åsa Larsson har lagt grunden till. Hon är en fantastisk författare.

I rollistan syns också bland andra Eva Melander som nyligen belönades med en Guldbagge för sin roll i Gräns, Samuel Fröler, Jakob Öhrman, Gunilla Röör, Thomas Oredsson och Ardalan Esmaili.

När säsong 2 tar vid jobbar Rebecka Martinsson på som åklagare i Kiruna efter att hon flyttat hem till farmors hus i Kurravaara. Men i hennes gamla barndomstrakter finns inte bara jobbet och farmors hus - utan också en dåtid som Rebecka behöver ta itu med. Vad var det egentligen som hände när Rebecka som barn bestämde sig för att lämna sin pappa och flytta till farmor? Samtidigt som Rebecka brottas med sitt förflutna följer vi henne när hon huvudlöst kastar sig in i fall efter fall.

Niva Westlin Dahl är exekutiv producent för Rebecka Martinsson på C More och TV4 och ser fram emot en ny säsong av kriminaldramat Rebecka Martinsson.

- Det känns fantastiskt roligt att det nu blir en uppföljare till vår tittarsuccé Rebecka Martinsson. Serien är helt unik i sitt lågmält karga men samtidigt varma, medmänskliga uttryck där vi alla kan känna igen oss på ett eller annat sätt. Vi har fyra helt nya, spännande, kriminalfall att se fram emot i den här säsongen, säger Niva Westlin Dahl.

I säsong 1 spelades Rebecka Martinsson av Ida Engvoll. Ida Engvoll är i säsong 2 exekutiv producent för projektet. Konceptuerande regissör är, precis som i säsong 1, Fredrik Edfeldt. Manusförfattare är Karin Arrhenius och Oskar Söderlund. Åsa Larsson har varit en del av manusgruppen som med-manusförfattare.

Rebecka Martinsson produceras av Yellowbird för C More och TV4 och är en samproduktion med Sweet Chili Entertainment, ARD Degeto och Filmpool Nord. Banijay Rights hanterar den internationella försäljningen. Säsong 2 av Rebecka Martinsson väntas ha premiär på C More och TV4 under 2020.