2019-03-15

Wild Kids till TV4 & C More med Linda Lindorff i spetsen

Succéprogrammet Wild Kids kommer till TV4 och C More som en viktig del i satsningen på förstklassig familjeunderhållning. Programledare blir ingen mindre än folkkära Linda Lindorff.  – Jag älskar den svenska naturen, tuffa tävlingar och ser fram emot att för första gången få jobba med barn i en tv-produktion. I den här åldern är de ofta totalt orädda med inställningen att ingenting är omöjligt vilket de kommer ha stor nytta av på äventyret, säger Linda Lindorff.

Wild Kids har sedan premiären 2005 blivit omåttligt populärt hos barnfamiljer och har genom åren belönats med två Kristaller och en Emmy Award (2015). Varje år söker tusentals barn till programmet i hopp om att få vara med om sitt livs upplevelse och äventyr. Nu kommer äventyrsprogrammet till TV4 och C More där det får sällskap av Idol, Talang, Ture Sventon och andra populära tv-format för familjen. Programledare Linda Lindorff har mångårig erfarenhet från äventyrsprogram och reality såsom Robinson, Farmen samt Linda och djurens hjältar.

 – TV4 har en lång tradition av att samla hela familjen med våra uppskattade underhållningsprogram och vår ambition är att även C More nu ska fylla den funktionen. Därför är det extra roligt att få presentera Wild Kids för våra tittare i både C More och TV4. Wild Kids är ett av de populäraste programmen hos barnfamiljerna så vi är väldigt stolta och glada över att detta fina format nu flyttar in hos oss, säger Fredrik Arefalk.

Det stora äventyret utspelar sig långt inne i Järvsös skogar där barnen, indelade i två lag, möts i tuffa tävlingar med målet att vinna finalen och därmed en resa till Afrika. Under några intensiva veckor får barnen uppleva ett äventyr större än vad de kunnat drömma om. De utmanar sig själva i tuffa fysiska moment, hittar vänner för livet och får testa en primitiv tillvaro i vildmarkslägret långt ifrån surfplattor och fluffiga sängar.

 Programmet spelas in under augusti och september i år och visas på C More och TV4 under 2020. Nu påbörjas sökandet efter äventyrliga barn mellan 10 och 13 år som vill vara med i programmet. Mer info och sökformulär finns på tv4.se.

Wild Kids produceras, precis som tidigare, av Jarowskij på uppdrag av TV4 och C More.