Vänster: Jonath Mathew/Yellowbird, Höger: Daniel Ohlsson/C More/TV4

2020-02-11

Agnes Lindström Bolmgren och Helen Sjöholm ansluter till Bäckström – premiär 23 mars

Den nya kriminaldramaserien Bäckström får exklusiv streamingpremiär på C More den 23 mars, och börjar sändas på TV4 tisdag den 7 april klockan 21.00. Samtidigt står det klart att huvudrollsinnehavaren Kjell Bergqvist får sällskap av en stjärnglänsande ensemble med bland andra Agnes Lindström Bolmgren, Helen Sjöholm, Linus Wahlgren och Elvis Stegmar.

Sedan tidigare är det känt att Kjell Bergqvist spelar Evert Bäckström i C Mores och TV4:s nya originalserie Bäckström, som bygger på Leif GW Perssons romankaraktär Evert Bäckström.

Nu offentliggörs premiärdatumen samtidigt som den resterande delen av skådespelarensemblen bekräftas.

I rollen som Bäckströms kollega Ankan Carlsson syns Agnes Lindström Bolmgren (Vår tid är nu, Tårtgeneralen).

- Att få spela kommissarie har alltid varit en flickdröm, så det kändes extra skönt att få upptäcka min inre snut omgiven av ett så hjärtligt team och så härliga skådespelare. Att göra en egen tolkning av en karaktär från en så välkänd bok av ingen mindre än Leif GW Persson är lite läskigt men också väldigt inspirerande. Jag hoppas att folk gillar min version av Ankan, säger Agnes Lindström Bolmgren.

10-årige Elvis Stegmar spelar Edvin, grannpojken till Bäckström som är hans ständige följeslagare och som vill bli en minst lika skicklig mordutredare som Bäckström.

Sångerskan och skådespelaren Helen Sjöholm spelar PR-geniet Tina som kommer i vägen för Bäckström.

- Inspelningarna av Bäckström var så spännande och lustfyllda! Det var som en dröm att få jobba med och bredvid Kjell Bergqvist som är så intuitiv, rak och erfaren, säger Helen Sjöholm.

Övriga medverkande i Bäckström är bland andra: Livia Millhagen, Linus Wahlgren, Jens Hultén, Johan Widerberg, Pekka Strang, Filip Berg, Peshang Rad, Anders Mossling, Rolf Lydahl, Sandra Yi Sencindiver och Malgorzata Pieczynska.

Bäckström kretsar runt den rikskända mordutredaren Evert Bäckström (Kjell Bergqvist) som stoltserar med att ha löst 99 procent av alla fall som han tagit sig an. Men när en dödskalle med skotthål hittas på en obebodd ö i skärgården ställs Evert Bäckström inför ett svårare mysterium än vad han hade kunnat föreställa sig.

Bäckström har premiär på C More måndag den 23 mars där två avsnitt släpps samtidigt. Därefter släpps ett avsnitt per vecka. På TV4 är det premiär tisdag den 7 april klockan 21.00. Totalt består Bäckström av sex avsnitt.

INTERVJUFÖRFRÅGNINGAR: Vid intervjuförfrågningar till någon av de medverkande skådespelarna, vänligen kontakta Elias Giertz på elias.giertz@tv4.se.

FÖRHANDSTITT: För att förhandstitta på Bäckström och skriva en recension, vänligen kontakta Elias Giertz på elias.giertz@tv4.se.

Bäckström produceras av Georgie Mathew/Yellow Bird för C More och TV4 i samproduktion med ARD Degeto och Film i VästNiva Westlin Dahl är exekutiv producent för projektet på C More och TV4. Jonathan Sjöberg är konceptuerande regissör och huvudförfattare. Andreregissör är Amanda AdolfssonBanijay Rights hanterar den internationella distributionen.

Om C Mores och TV4:s dramasatsning

Det högkvalitativa innehåll som TV4 och C More levererar till tittarna och användarna gör oss mer relevanta i dag än någonsin tidigare. I en tid när alla tittar helt på sina egna villkor skapar vi innehåll och tjänster som berör och engagerar – och som samlar Sverige. 

TV4 och C More befinner sig i en expansiv satsning på svenskt drama och har under 2020 haft premiär för originalserierna Hamilton och Tunn is. Under året väntar premiär av bland annat Bäckström, Bröllop, begravning och dop och Top Dog. I innehållsportföljen finns också klassiska varumärken och publikfavoriter som Solsidan, Gåsmamman och Beck.

Om Yellow Bird

Yellow Bird är ett av Nordens största dramabolag som etablerades 2003 med Wallander, serien som baseras på Henning Mankells bok om detektiven Kurt Wallander. Millennium-trilogin etablerade varumärket globalt, och sedan har bolaget fortsatt med serier som Annika Bengtzon, Rebecka Martinsson, Occupied, Hidden och Det som göms i snö för att nämna några. I dag är Yellow Bird ett av Europas ledande produktionsbolag för drama, med kontor i Sverige, Danmark, Norge och UK. Sedan 2016 är Yellow Bird en del av Banijay Group.