Foto: Carl Johan Paulin/TV4

2020-02-20

De gör upp i årets säsong av Stjärnornas stjärna på TV4

Tredje säsongen av Stjärnornas stjärna har premiär lördagen den 14 mars. Nu står det klart vilka artister som ska utmana varandra i en musikalisk mångkamp under våren. – Jag är så peppad att om det inte fanns lagar och regler i det här programmet skulle jag själv ställa mig på scenen och sjunga, säger programledaren Petra Mede.

I Stjärnornas stjärna gör etablerade artister upp i en ny musikgenre varje vecka. De tar sig an kända hits från helt andra musikstilar än vad de är vana vid. Tittarna avgör vem som gör det bäst och vem som i slutet av säsongen koras till Stjärnornas stjärna. Programmets tidigare säsonger har lockat många tittare och kommer nu tillbaka för en tredje säsong 20:00 lördagen den 14 mars.
– Att återigen få programleda Stjärnornas stjärna är en stor ära. Mina förväntningar på årets artister är större än någonsin, säger Petra Mede, som är tillbaka som programledare.

Enligt Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4, är årets startfält det bästa någonsin.
– Vi har ett superstarkt gäng i år. Det finns en bredd och en stjärnglans som vi är väldigt stolta över, säger Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4 och fortsätter:
– Alla är riktiga vinnarskallar och vi har ju inte mindre än tre forna Let’s dance-vinnare med i programmet. Dessutom har flera av årets artister internationella karriärer, vilket känns extra roligt.

Programledare är alltså Petra Mede och juryn består som tidigare av Kishti Tomita och Jan Gradvall. I varje avsnitt kommer programmet även att gästas av en coach som är kopplad till den genre som är veckans tema.

Stjärnornas stjärna har premiär 20:00 lördagen den 14 mars på TV4, TV4 Play och C More. Temat i premiäravsnittet är hårdrock.

 

Mer om artisterna:

Jessica Andersson
Jessica Andersson slog igenom i programmet Fame factory i början av 2000-talet och bildade sedan popgruppen Fame tillsammans med Magnus Bäcklund. Duon vann bland annat Melodifestivalen 2003. Nu är Jessica soloartist och en av Sveriges klarast lysande schlagerstjärnor. Hon kan även titulera sig författare, musikalartist och Let’s dance-vinnare.

Jon Henrik Fjällgren
Jon Henrik Fjällgren kom till Sverige från Colombia när han var liten och började sedan arbeta som renskötare i en sameby. Han slog igenom stort när han vann Talang 2014 och rörde hela svenska folket till tårar med sin vackra jojk. Han har medverkat i Melodifestivalen tre gånger och hamnat i topp fyra varje gång och vann även Let’s dance 2018.

David Lindgren
David Lindgren är en av Sveriges mest älskade musikalstjärnor och har spelat huvudrollen i otaliga uppsättningar både i Sverige och utomlands. Hans debutalbum ”Get Started” släpptes 2012 och gick direkt in på förstaplatsen på den officiella svenska albumlistan. David är även ett välkänt ansikte som både deltagare och programledare i Melodifestivalen.

Amanda Winberg
Amanda Winberg, även känd ur artistnamnet AMWIN, kom tvåa i Idol 2015 och har sedan dess släppt flera singlar och en EP som gjort succé både i Sverige och utomlands. Det internationella genombrottet kom med låten ”Uber” 2018. Singeln plockades upp av flera stora utländska medier och placerade henne bland annat på Highsnobietys lista över artister att hålla extra koll på under 2018.

Nano
Nano fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2017, där han sjöng sig in i tittarnas hjärtan med den djupt personliga låten ”Hold on” och blev folkkär över en natt. Under våren var låten den mest spelade i hela Sverige och den låg även högt på topplistor i flera andra länder. 

Mapei
Rapstjärnan Mapei fick sitt internationella genombrott 2007 med superhiten ”Video vixens” som skakade om musikvärlden. Efter flera års tystnad gjorde hon sedan comeback med ”Don’t wait”, som även den blev en stor succé. Sedan dess har hon medverkat i projekt med flera internationella stjärnor som Diplo och Mark Ronson.

Nicke Borg
Nicke Borg är sångare och gitarrist i ett av Sveriges mest framgångsrika rockband Backyard Babies. Han är dessutom ständigt aktuell som soloartist och medverkade bland annat i Melodifestivalen 2011 med superhiten ”Leaving Home”. Nicke är också programledare på radiokanalen Rockklassiker, driver den nystartade TV podden Chit Chat och har skrivit flera hits till andra artister.

Elisa Lindström
Elisa Lindström slog igenom som frontfigur för dansbandet Elisa’s när de vann Dansbandskampen 2010. Hon har sedan dess tilldelats dansbandsvärldens finaste pris Guldklaven flera gånger och stod även som segrare i Körslaget 2013 och Let’s dance 2016.