Foto: Rosie Alm/TV4

2020-02-15

Han är årets första ungkarl i Bachelor Sverige

Bachelor Sverige kommer tillbaka och den här gången är det 28-årige Simon Glimhed från Ängelholm som står i centrum. Men han kommer inte att vara ensam herre på täppan. – Vi kommer att fortsätta med två konkurrerande bachelors i programmet, avslöjar Hans Abrahamsson, exekutiv producent på TV4.

Efter ett liv på resande fot är skåningen Simon Glimhed, 28, nu redo att slå sig till ro och hitta kärleken. Han hoppas att Bachelor Sverige ska ge honom den sista pusselbiten som saknas i hans liv.

– Jag tror på evig kärlek. Mina föräldrar är ett levande bevis på att den existerar. Jag har ett bra jobb, en underbar familj och fantastiska vänner – men det är något som fattas. Jag vill hitta någon att dela livet med, säger han.

Simon flyttade till Norge i tjugoårsåldern för att jobba. Där blev han kvar i två år innan han åkte vidare till Spanien där han fortsatte sin karriär inom fastighetsbranschen. I Spanien träffade han livets hittills största kärlek – gatuhunden Sheila, som han adopterade och tog till sitt hjärta.

– Sheila ger mig massor av energi och glädje i vardagen. Hon betyder mycket för mig, säger Simon.

När Simons syster för några år sedan drabbades av en hjärntumör valde han att flytta tillbaka till Sverige för att finnas där för henne.
– Jag står min familj väldigt nära. För mig var det ett självklart beslut att åka hem för att vara med henne. Jag hjälpte till och vårdade henne i hemmet in i det sista. Min systerdotter är i dag en av de viktigaste personerna i mitt liv, säger han.

Simon är alltså årets första Bachelor. Men redan nu står det klart att han kommer att få konkurrens om tjejernas hjärtan.

– Jag tror inte att man kan tävla om kärlek utan jag tror stenhårt på att den tjej som är menad för mig kommer att känna det. Oavsett om det är en eller två killar måste jag visa vem jag är för att hitta rätt. Det är det viktigaste, säger han.

Förra årets säsong av Bachelor Sverige gjorde succé. Hans Abrahamsson, exekutiv producent på TV4, förklarar varför produktionen valt att hålla fast vid förra årets upplägg.

– Det visade sig vara ett vinnande koncept med två bachelors. Det ger tjejerna en större makt och gör så att killarna måste anstränga sig lite extra. Vi ser fram emot att få presentera Simons utmanare längre fram, säger han.

Programmet har premiär i höst på TV4 Play, C More och Sjuan. Sök till programmet på tv4.se/bachelor.