Jakob Dahlström/TV4

2020-02-10

Här är deltagarna i Big Brother 2020

Ikväll klockan 20.00 startar Big Brother på TV4. Tolv modiga deltagare ska då låsas in i det toppmoderna Big Brother-huset. Någon eller några av dem kommer att stanna i 100 dagar och 100 nätter och har då chansen att lämna huset upp till en miljon kronor rikare.

Deltagarna sitter redan i såkallad ”lock down” och är avskärmade från omvärlden. Det finns möjlighet att träffa dem en och en eller göra telefonintervjuer idag mellan klockan 12-15. Kontakta anders.edholm@tv4.se för mer information.

Deltagare i Big Brother 2020:

Amilia Stapelfeldt, 25 år från Stockholm
Amilia beskriver sig själv som en ledare, rapp, fartfylld, målmedveten och lite galen. En person man lägger märke till direkt när hon kliver in i ett rum. Hon älskar att diskutera men tror att hon kan uppfattas som hård och lite okänslig. Amilia jobbade tidigare som talangscout men sade upp sig för att vara med i Big Brother.

Alex Manzizila, 31 år från Farsta
Alex föddes i Kongo och kom till Sverige när han var fem år gammal. Han har en tvillingbror och båda bröderna är duktiga fotbollsspelare, de har till och med varit ungdomsproffs i England. Han är social, glad och gillar att showa, men är också väldigt mörkrädd. Alex jobbar som stödlärare i högstadiet samt med kläder och fashion.

Antonia ”Anty” Johnson, 28 år från Umeå
Antonia beskriver sig själv som självständig, orädd, extremt extrovert och med galet mycket energi. Hon är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, och om det ska tävlas i grupp i huset kommer hon bli förbannad om någon inte ger allt. Antonia är Youtuber och är mer känd under namnet Anty med över 200 000 följare.  

Mergim Feka, 21 år från Hässleholm
Mergim beskriver sig som sprallig, rolig och säger att han är extremt lättskrämd. Han älskar att sjunga och tror att det kommer märkas i huset. Han har många följare på TikTok, där han mimar, sjunger och gör roliga klipp. Att han kom med i Big Brother säger han är det absolut största och bästa som hänt i hans liv. Mergim jobbar på lager och som bartender.

Elisabeth ”Lisa” Engh, 37 år från Stockholm
Lisa beskriver sig som färgstark och social och har väldigt lätt att visa känslor. Hon älskar fotboll, har spelat i AIK, och är grym på att hantera en boll. Hon gillar struktur och ordning och har extremt svårt för personer som snarkar, så det kommer bli en utmaning för henne att sova och bo ihop med de andra. Lisa jobbade som lärarassistent men har sagt upp sig inför sin medverkan i programmet.

Sami Jakobsson, 25 år från Köping
Sami har haft en tuff uppväxt. Han säger att hans psyke blivit härdat och det har gjort att han bryr sig extremt mycket om andra och han rycker in om han ser att någon sitter ensam eller känner sig utanför. Han beskriver sig som en högljudd glädjespridare som skämtar mycket, har dålig impulskontroll och att han är lite av en clown. Uppmärksamma tittare känner igen Sami från dokumentären ”Raggarjävlar”. Han jobbar som lastbilsförare och har ett stort intresse för bilar.

Daniel Glasman, 37 år från Stockholm
Daniel beskriver sig själv som intelligent, rolig och inte särskilt ytlig. Han har läst många böcker genom åren och ser sig själv som allmänbildad både i det stora och i det lilla. Han älskar kroglivet och för att bevisa sin otroliga kärlek till en av Stockholms nattklubbar så har han tatuerat in namnet på armen. Daniel har tidigare jobbat med kommunikation och i nattklubbsvärlden.

Jasmine Armstrong, 26 år från Halmstad/Göteborg
Jasmine är född i England men kom till Sverige när hon var 2 år. Hon beskriver sig själv som extremt spontan, med sarkastisk humor och tycker själv att hon är snygg och har en personlighet som sticker ut. Hon äter mycket och vill ständigt ha något att tugga på, godis, chips, choklad, nötter.  Hon är orolig för att maten i huset ska ta slut och planerar att smyg-äta och gömma mat under sängen. Jasmine jobbar som butikssäljare och lärarvikarie.

Kim Kamal, 21 år från Uppsala
Kim har rötterna i Kurdistan, men flyttade till Sverige när han var 11 år. Han är muslim men på sitt eget sätt, och vet att hans böner många gånger blivit hörda. Dock vill han bryta fördomar, visa att man kan vara muslim och ändå se ut som honom, sminka sig och ha klänning. Han har en hård utsida, men en mjuk insida och vill visa att män kan gråta och vara känsliga. Kim jobbar som makeupartist, hårstylist och influencer.

Isabel Pereira, 24 år från Stockholm
Isabel kommer från Angola, men flyttade till Sverige när hon var 11 år. Hon fick problem med sin familj och bodde ett par år i fosterfamilj. Hon fick den bästa extramamman man kan tänka sig och är evigt tacksam för det. Hon älskar att festa och dansa och lovar att dansa på borden inne i huset. Hennes bror är artisten Jireel. Isabel jobbade i klädbutik men har sagt upp sig inför programmet.

Patrik Svensson, 51 år från Göteborg
Patrik beskriver sig som driven, glad, positiv och med ett hjärta av guld. Han är alltid sig själv och det skulle aldrig falla honom in att lägga på något filter. Patrik är extremt social och pratar vitt och brett, blir det konflikt vill han segra och alltid ha sista ordet. Han jobbar till vardags som verksamhetschef och kock.

Julia Löfgren, 29 år från Luleå
Julia växte upp i Estland men flyttade till Sverige med sin mamma när hon var 12 år. Det blev en tuff kulturkrock. Hon blev retad för att hon inte kunde språket, och hon blev då rätt stökig för att vinna respekt. Att hon tidigt började med gymnastik blev hennes räddning. Hon beskriver sig som snabbtänkt, en problemlösare som är rapp i käften och med ett hett temperament. Hon kommer verkligen sakna sin älskade hund, bullterriern Svante när hon gått in i huset. Julia driver en nagelsalong tillsammans med en kollega.

Big Brother har premiär måndag 10 februari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.
Dagliga sammanfattningar visas tisdag - söndag klockan 19.00 på Sjuan, TV4 Play och C More.
Veckofinaler visas måndagar klockan 21.00 på Sjuan, TV4 Play och C More.
C More livestreamar Big Brother dygnet runt, och på TV4 Play kommer de bästa klippen att löpande publiceras.