2013-11-16

20 miljoner kronor till tyfonens offer

Nyhetsmorgons specialsändning till förmån för tyfonens offer fick enormt genomslag. TV4:s samarbete med hjälporganisationerna har i och med dagens sändning hittills inbringat runt 20 miljoner kronor till Filippinernas nödställda, och pengar fortsätter att strömma in.

- Alla som sett bilderna från Filippinerna inser de gigantiska behoven. Och 20 miljoner är en fantastisk siffra som kan göra stor skillnad. Vi deltagande organisationer är mycket tacksamma över att vi med hjälp av TV4 kan nå ut så att hela Sverige kan hjälpa de drabbade, säger Per Westberg, vice generalsekreterare Unicef.

Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson ledde specialprogrammet under lördagsmorgonen. Med på länk var TV4:s utsände Stefan Borg som rapporterade direkt från Filippinerna. Programmet gästades också av bland annat FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson,  Mark LevengoodLisa Nilsson, Agneta SjödinGry Forsell och Paolo Roberto .

- TV4:s Nyhetsmorgon för tyfonens offer visar svenska folkets medkänsla när en stor katastrof inträffar. Det är fantastiskt att bevittna hur människor ställer upp och bidrar så generöst, säger Åsa Sjöberg, programdirektör TV4.

Insamlingen fortgår och alla som vill hjälpa till kan ge sitt bidrag via pg 902001-7 och via SMS (se info på tv4.se).