2013-11-15

Tittarna jublar över framgångssäsong för Hela Sverige bakar

Finalen av Hela Sverige bakar blev en riktig tittarsuccé då 700 000 tittare såg Caroline Ahlqvist ta hem segern. Finalprogrammets andel var hela 473procent över kanalsnittet, och programmets facebooksida har vuxit med otroliga 80 procent under säsongens gång. – Det har verkligen varit en otrolig respons och jag känner mig så ödmjuk och glad för det enorma och välförtjänta engagemang som visats för våra fantastiska hemmabagare, jublar programledare Tilde de Paula Eby.

Caroline Ahlqvists vinnande krokankrona krönte en fantastisk andra säsong av Hela Sverige bakar. Under säsongens gång hade programmet en genomsnittlig andel under säsongen på 21,8 procent i kanalens huvudmålgrupp, kvinnor mellan 25-59 år. Finalprogrammet med 700 000 tittare hade en andel på 22,7 procent, hela 473 procent över kanalsnittet, och en rating på 7,5.

– Det är oerhört glädjande att Hela Sverige bakar än en gång går i mål med tittarsiffror som är helt enorma för Sjuan. Att Sjuan totalt sätt över säsongen har varit slot-vinnare är ett otroligt styrkebesked och något som förstås glädjer oss mycket, säger Maria Mowbray, programchef Sjuan.

Tittarnas hyllningar har flödat in under hela säsongen med ett enormt engagemang i sociala medier. Programmets Facebooksida har vuxit med hela 80% sedan säsongstarten och Instagramkontot som lades upp i samband med säsongstarten har blivit en stor succé.

- Det har varit en härlig resa med ett gäng riktigt sköna människor och jag längtar redan efter nästa säsong, säger programledare Tilde de Paula Eby.

Källa: MMS, alla siffror avser 12-59 år där inget annat anges.